Bedenktijd/retour

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

Wanneer komt u in aanmerking om uw artikelen te retourneren?

 • De artikelen moeten ongebruikt en onbeschadigd zijn.
 • De artikelen moeten verzonden worden in de oorspronkelijke verpakking.
 • De artikelen moeten voorzien zijn van prijskaartjes en aankoopbewijs.
 • Gepersonaliseerde artikelen mogen niet geretourneerd worden.
  Mocht u niet tevreden zijn met de bedrukking, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice order@sportmaat.nl of  050 - 31 203 56.


U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.
Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden.
Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via order@sportmaat.nl.
Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen.
Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Welke procedure moet u doorlopen voor de retourverzending?

 1. Neem contact op met Sportmaat via order@sportmaat.nl of 050 - 31 203 56
 2. Verpak het product in de originele verpakking en voeg hier de aankoopbon bij.
 3. Vul het retourformulier in en voeg deze bij het pakket.
 4. Op de linker bovenhoek van de verzendsticker vindt u het retouradres van de desbetreffende winkel.
 5. Na ontvangst van de retourverzending zal het geld zo spoedig mogelijk worden teruggestort of een nieuw product worden verzonden.


Product ruilen?
Wil je je product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. Je kunt hiervoor contact opnemen met order@sportmaat.nl. Wel draag je zelf de kosten voor terugzending van het product.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!
Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor je te wijzigen.